2019. feb 21.

Archer Online Sorozat

írta: Sorozat ajánló
Archer Online Sorozat

Leírás

A sorozat a New York-i székhelyű, a valóságban nyilván nem létező ISIS (International Secret Intelligence Service) hírszerző szervezet mindennapjait mutatja be. Főszereplői az igazgató, az ügynökök és egyéb irodai alkalmazottak, akik a "világ megmentésén" kívül folyamatosan egymással is küzdenek. A központi karakter Sterling Archer, az első számú ügynök, akinek édesanyja az ügynökség feje.

Az Archer alapvetően egy szituációs komédia, a részek egymástól függetlenül is érthetőek. Ám vannak olyan sztoriszálak, melyek több epizódon, esetleg évadokon át ívelnek. Ilyenek Archer és Lana (a második számú ügynök) se veled, se nélküled kapcsolata, Archer kutatása apja kiléte után, vagy küzdelme ősellenségével, Barryvel.

Epizódonként a jelenetek legalább harmada az ügynökség székházban játszódik, a szereplők itt általában az Office sorozatból ismert irodai szitkom alapján cselekednek. A külső jelenetek és az akciójelenetek a kémfilmek, elsősorban a James Bond kliséinek kifigurázásán alapulnak.

Az Archer egy elképzelt, kevert korban játszódik, ahol mikrochipek és high tech kütyük mellett ugyanúgy megtalálhatóak lyukkártyás számítógépek, a Szovjetunió, Woodhouse és Archer első világháborús veterán lakája.

Több más híres, felnőtteknek szóló animációs sorozattal ellentétben az Archer célja tisztán a szórakoztatás: erkölcsi tanulságot, életvezetési tanácsot vagy társadalmi kritikát ritkán, és akkor is burkolt formában kapunk tőle. Karakterei hús-vér emberek rengeteg hibával és rossz szokással, így a sorozat megértéséhez/élvezetéhez szükséges egyfajta lelki érettség.

Archer online epizódok

Szólj hozzá

amerikai vígjáték animációs